Ingrediënten (voor 1 bodem):
* 250 gram bloemkoolroosjes
* 100 gram mozzarella
* 1 ei
* Oregano – 2 eetlepels, gedroogd
* Beleg voor pizza bijv. paprika/ champignons/ ui
Bereiding:
* Verwarm de oven voor op 220 graden
* Stop de bloemkoolroosjes in de keukenmachine en vermaal totdat er een poeder ontstaat
* Stop dit in een open schaal en plaats in de magnetron voor 5 minuten op 1000 watt
* Stop de mozzarella in de keukenmachine en vermaal totdat het op cottage cheese lijkt.
* Voeg vervolgens het ei en de oregano toe.
* Meng het geheel goed door elkaar met je handen
* Beleg een ovenschaal met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig (je kan hier ook een springvorm voor gebruiken, zodat je een mooie ronde bodem krijgt)
* Plaats in de oven voor 20 minuten
* Beleg het daarna naar keus met bijv: ham/ kip/ ui/ paprika/ champignons etc. en een beetje geraspte 20 of 30+ kaas, plaats het geheel nog even in de oven.