Ingrediënten (voor 1 bodem):

* 250 gram bloemkoolroosjes
* 100 gram mozzarella
* 1 ei
* Oregano – 2 eetlepels, gedroogd
* Beleg voor pizza bijv. paprika/ champignons/ ui

Bereiding:

* Verwarm de oven voor op 220 graden

* Stop de bloemkoolroosjes in de keukenmachine en vermaal totdat er een poeder ontstaat

* Stop dit in een open schaal en plaats in de magnetron voor 5 minuten op 1000 watt

* Stop de mozzarella in de keukenmachine en vermaal totdat het op cottage cheese lijkt.

* Voeg vervolgens het ei en de oregano toe.

* Meng het geheel goed door elkaar met je handen

* Beleg een ovenschaal met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig (je kan hier ook een springvorm voor gebruiken, zodat je een mooie ronde bodem krijgt)

* Plaats in de oven voor 20 minuten

* Beleg het daarna naar keus met bijv: ham/ kip/ ui/ paprika/ champignons etc. en een beetje geraspte 20 of 30+ kaas, plaats het geheel nog even in de oven.