Na traject Support

Een van de belangrijkste oorzaken van overgewicht, ligt in het feit dat we onbewust leven. We denken  dat we altijd alles met ons verstand doen, maar dat is lang niet altijd zo. Ongeveer 95% van alles wat we doen gaat automatisch, het is een gewoonte. En zo is het ook met eten.

Het is een gewoonte geworden om elke dag om 16 uur een koekje bij de thee te nemen of een bakje chips als je tv kijkt. Er kleven ook nadelen aan gewoontes, ze zijn namelijk moeilijk af te leren. Je kunt een oude gewoonte wel afleren maar hij blijft opgeslagen in je geheugen. Op moeilijke momenten kan hij dan weer de kop opsteken, omdat het nou eenmaal ‘zo makkelijk’ is. Dat verklaart waarom mensen die ontzettend goed gaan met afslanken  toch weer terugvallen in oude gewoonte.

Om te voorkomen dat je terugvalt in oude gewoonte hebben we het na traject ‘Support’ in het leven geroepen, meer dan 70% heeft hier blijvend succes mee.

De afgelopen weken heb je de impact van het programma kunnen ervaren, zowel fysiek als mentaal.  Je hebt hard moeten werken voor het tot dusver behaalde resultaat.

Tijdens het begin van het programma heb je een doelstelling neergelegd, misschien heb je deze al behaald of juist nog niet. In beide gevallen is onze na traject “Support” het overwegen waard. Support geeft je een stok achter de deur om het behaalde resultaat vast te houden of om je gestelde doel alsnog te behalen.

Wil je blijvend afvallen en de rest van je leven op gewicht blijven? Dan moet je heel kritisch naar jezelf blijven kijken. Met support blijf je twee keer per week in de kooi trainen en de wekelijkse wegingen blijven verplicht. Dit doen we om jullie proces nauwlettend in de gaten te houden, de ervaring leert dat niet wegen een averechts effect heeft. Ook  kunnen we bijsturen daar waar nodig.

Wij zetten ons in voor jou.